در حال بارگذاری ...
...

در نشست رسانه‌ای انجمن صنفی هنرمندان تئاتر کمدی تهران مطرح شد

امیدواریم تعامل انجمن با اداره کل هنرهای نمایشی بیشتر شود

در نشست رسانه‌ای سومین انجمن صنفی هنرمندان تئاتر کمدی تهران با حضور رییس و اعضای هیئت مدیره این انجمن درباره فلسفه پیدایش این صنف، شرایط فعلی تئاتر کمدی، نیاز به رفع دغدغه های صنفی و نیز توجه به هنرمندان با بهبودبخشی به اعتبار اجراها و بیمه هنرمندان گفت‌وگو شد. همچنین دبیر این انجمن خواستار فراهم آمدن شرایط تعامل و همکاری بیشتر با اداره کل هنرهای نمایشی شد.

به گزارش ایران تئاتر، نخستین نشست رسانه‌ای سومین انجمن صنفی هنرمندان تئاتر کمدی تهران صبح امروز ۸ خرداد با حضور هیئت‌مدیره این انجمن و اهالی رسانه در محل سینما و تئاتر قدس برگزار شد.

محسن افشار (رییس هیئت مدیره)، پژمان علیپور (نایب رییس)، حسین ریاحی (خزانه دار و عضو هیئت مدیره)، علیرضا غنچی (دبیر انجمن)، مهرداد صادقی (مشاور و عضو هیئت موسس) و فریبا منتظریان (عضو هیئت مدیره) این انجمن صنفی در این نشست حضور داشتند و به بررسی و وجود مشکلات این صنف پرداختند.

در ابتدای این نشست محسن افشار رییس هیئت‌مدیره انجمن صنفی هنرمندان تئاتر کمدی گفت: «جرقه‌ای در سال ۱۳۷۰ خورد و این انجمن صنفی توسط داوود رشیدی در سال ۱۳۷۶ تأسیس شد.»

او ادامه داد: «محمود استادمحمد، سعدی افشار، داوود فتحعلی‌بیگی، حسین مسافرآستانه، غلامرضا فرجی، مجید جعفری و… هنرمندان زیادی در هیئت‌مدیره این انجمن حضور داشتند. در سال ۱۳۸۰ دفتری در خانه هنرمندان ایران به ما دادند و کار انجمن آغاز شد اما در ادامه به دلیل نبود حمایت نهادهای تصمیم ساز، پس از چند سال فعالیت، انجمن صنفی هنرمندان تئاتر کمدی تهران در سال ۹۶ منحل شد.»

رییس هیئت‌مدیره انجمن صنفی هنرمندان تئاتر کمدی در بخشی دیگر از سخنانش گفت: «اگر بررسی آثار در صنف و سپس به مرکز هنرهای نمایشی ارسال شود، شاید ازنظر کیفیتی بهتر باشد. ما اصلاً قصد ورود کنیم به برنامه‌های وزارتخانه ارشاد را نداریم بلکه می‌خواهیم این نمایش‌ها تقویت شود. در واقع طبق گفته وزیر ارشاد و تأکیدشان بر قوت و توجه و تقویت بر انجمن‌های صنفی و نمایشی می‌خواهیم این امر عملی شود.»

محسن افشار افزود: «به دنبال پیگیری‌های انجام‌شده متاسفانه در دوره مدیریت جدید شهرداری، نخواستند برای هنرمندان کاری کنند و همکاری‌های لازم را با ما نکردند و در پاسخ به پیگیری ها، به ما گفتند که مسائل هنرمندان به ما مربوط نیست.»

                                                                                                                                                                                                   

ما از وضعیت موجود نمایش کمدی در تهران راضی نیستیم

علیرضا غنچی نیز در ادامه توضیح داد: «خواسته ما این بود شوراهایی تشکیل شود که متون و آثار، خوانده و دیده شود تا از نظر کیفی خوب باشد، اما در مجموع با وجود پیگیری ها در دوره مدیران پیشین اداره کل هنرهای نمایشی، اتفاقی نیفتاد. با پیگیری‌های انجام شده اولین صنف در وزارت کار که شروع به کار کرد انجمن صنفی هنرمندان تئاتر کمدی تهران بود؛ اما هیچ مدیری از این صنف حمایت نکرد و به وضعیت تئاتر کمدی اهمیت داده نشد.»

او افزود: «الان ما از وضعیت موجود نمایش کمدی در تهران راضی نیستیم؛ ما یک صنف قانونی هستیم و می‌خواهیم نمایش‌های کمدی تهران را تقویت کنیم و این انجمن که بیشترین نمایش‌های استان تهران را پوشش می‌دهد باید بر متن‌ها و اجراهای کمدی نیز نظارت داشته باشد تا کسانی که صلاحیت حضور و تجربه کافی برای این نمایش‌ها را ندارند، به سمت آموزش بروند و قدیمی‌های این عرصه باز به صحنه برگردند. چون فلسفه پیدایش این صنف توجه به هنرمندان و بهبودبخشی به اعتبار اجراهاست.»

غنچی همچنین توضیح داد: «متأسفانه این امر برای ما فراهم نشده؛ در آیین‌نامه این صنف مشخص‌ شده که چه شرایطی باید داشته باشد تا آبروی صنف و اهمیت مخاطب حفظ شود. این انجمن برخی کسانی را که در تئاتر کمدی روی صحنه‌اند، دارای صلاحیت برای اجرا نمی‌داند و اساسا خودمان منتقد اتفاقات بد و شوخی‌های بد در بعضی نمایش‌های کمدی هستیم.»

او افزود: «کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی همواره مشوق ما بوده است و دیدارهایی نیز با او داشته‌ایم که بسیار راهکارهای حمایتی ارائه داده اند و  با ما همکاری و همدلی می‌کنند؛ اما باید فعالیت‌ها بیشتر و به تئاتر کمدی توجه شود تا این گونه تئاتری جذاب و پرمخاطب تبدیل به یک اتفاق مهم شود. چون ما تنها صنف تئاتری هستیم که ریالی کمک‌هزینه از طرف دولت دریافت نکرده‌ایم. باید بگویم از گروه‌های نمایشی فعال در این عرصه نیز در این سال‌ها حمایتی نشده است.»

علیرضا غنچی ادامه داد: «ما به لحاظ قانونی نمی‌خواهیم به هنرمندان این حوزه آسیب وارد شود. ما حتی باز می‌گوییم نیاز به حمایت مالی نداریم و درخواست حمایتی از دولت نداریم اما دوستان نیز باید به ما توجه داشته باشند چون به جرئت می‌توانم بگویم در این چند سال ریالی کمک به انجمن تئاتر کمدی تهران نشده است. هیئت‌مدیره برای بیمه و ساماندهی صدور مجوزها و کمک به شورای نظارت و ارزشیابی بر نمایش کمدی برای بهبودبخشی به کیفیت آثار نمایشی کمدی برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری کرده است و برگزاری ورکشاپ‌های هنری نیز برای هنرمندان طراحی‌ شده است. در نهایت می‌گویم که همه تلاش ما برای بهتر شدن حال جامعه است و برای بهبودبخشی به اجراها کمک خواهیم کرد.»

                                                                                           

انجمن صنفی هنرمندان تئاتر کمدی تهران بازویی برای اداره کل هنرهای نمایشی

حسین ریاحی خزانه‌دار و عضو هیئت مدیره این انجمن نیز گفت: «ما می‌خواهیم جایی برای اعضای صنف داشته باشیم تا با اعضای این صنف درددل کنیم. در دوران کرونا بسیاری از اعضای ما بیکار شدند ولی جای ثابتی برای رسیدگی به امور اعضا و حمایت از آن‌ها نداریم. الآن ما ۵۰۰ عضو داریم که بسیار به کارآفرینی در کشور کمک می‌کنند. طبق گفته رهبری، جامعه باید به سمت شادی برود. انجمن صنفی هنرمندان تئاتر کمدی تهران می‌خواهد بازوی اداره کل هنرهای نمایشی باشد.»

فریبا منتظریان عضو این هیئت مدیره هم در سخنانی گفت: «ما چهار ماه در سال بیکار هستیم و علناً کاری در تئاتر کمدی نمی‌توانیم انجام دهیم. در این شرایط کاری بحث بیمه حیاتی و مسئله مهمی برای اعضای این انجمن صنفی است.»

در پایان این نشست رسانه‌ای علیرضا غنچی گفت: «صدای ما به گوش مسئولین نرسیده است و امیدوارم تعامل و همکاری‌های ما با اداره کل هنرهای نمایشی و شورای نظارت و ارزشیابی بر نمایش بیشتر شود.»